13 oktober bij Spui25: burn-out: het lichaam als hoofdpijndossier

“Steeds meer mensen raken opgebrand. Een op de 17 Nederlanders heeft last van burn-outklachten; daarbij is de generatie tussen 25 en 35 koploper. Is er sprake van een burn-out generatie? De feestelijke presentatie van het nieuwe boek van Bregje Hofstede.

Schrijfster Bregje Hofstede, filosoof Aldo Houterman en journalisten Birte Schohaus en Marijke de Vries gaan in discussie over burn-out, de oorzaken daarvan en de rol die het lichaam daarbij speelt.”

Zie de website van Spui25 voor alle informatie en om te reserveren.

Schrijversgesprek met Gustaaf Peek – Jan van Eyckacademie

BREGJE HOFSTEDE ONTMOET GUSTAAF PEEK
dinsdag 19 april 2016

Op uitnodiging van writer-in-residence Bregje Hofstede komt schrijver Gustaaf Peek naar de Van Eyck. Op dinsdag 19 april om 20.00 uur zullen zij een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

Bregje Hofstede (1988) is schrijver en kunsthistoricus. Voor haar korte verhalen en essays ontving ze de Hollands Maandblad aanmoedigingsbeurs 2012/2013. Ze debuteerde met De hemel boven Parijs in 2014. De roman stond op de longlist van de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs. Hofstede publiceerde verhalen en essays in o.a. Das Magazin, De Gids, Tirade, Hollands Maandblad en Kunstschrift en is mede-auteur van De Verbeelders uit 2014.
Bregje verblijft sinds 1 maart aan de Van Eyck voor een drie maanden durende residency. Dit verblijf wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Gustaaf Peek (1975) debuteerde met de roman Armin in 2006. Zijn tweede roman, Dover, werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs 2008. Peek ontving de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010 voor zijn derde boek Ik was Amerika. In 2014 kwam Peek’s vierde roman Godinheld uit die een nominatie kreeg voor de Libris Literatuur Prijs 2015. Peek ontving een Gouden Kalf  voor Beste Scenario voor de film Gluckauf in 2015.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010) en Acedia (2014). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Van harte welkom!

http://eepurl.com/bXdjfX

Berlin: Das Mag Lesefestival, 24. Juni 2016

Am Freitag, 24. Juni 2016, findet das sagenhafte Das Mag Lesefestival zum ersten Mal in Berlin statt – und ich bin dabei, als stolze Schriftstellerin, mit meinem Roman ‘Der Himmel Über Berlin’ (übersetzt von Heike Baryga).

Wähle dir eins der zwölf Leseclubs und tanze mit uns in die Nacht hinein.
(Mittlerweile üben wir noch rasch das mit-nach-bei-seit-von-zu-aus.)

Website : www.dasmag.de
*
De gehele maand juni zal ik bovendien samen met Niña Weijers, Lize Spit en Saskia De Coster als writer-in-residence verblijven aan het Literarisches Colloquium Berlin (LCB). De auteurs zijn uitgenodigd door het LCB in het kader van het gastlandprogramma dat Nederland en Vlaanderen dit jaar in Duitsland en op de Frankfurter Buchmesse organiseren. Hun residentieperiode valt samen met het Das Mag Lesefest in Berlijn. Flanders & The Netherlands Guest of Honour Frankfurter Buchmesse 2016

#4schrijvers

Voor het Literatuurmuseum schreef ik, net als drie andere schrijvers, in vier weken een verhaal, waarbij ons schrijfproces door speciale software nauwgezet gevolgd werd. Ook twitterden we dagelijks onder #4schrijvers.

Zowel de verhalen als de onderzoeksresultaten zijn te vinden op:

http://literatuurmuseum.nl/verhalen/vier-schrijvers